Friday the 13th of August 2004 / kl 17:00 / GRATIS entre
Live Elektro Jam - med dansesektion
Live Elektro Jams hidtil største satsning.

Europussy (København)
Gotharman (Ballerup)
Apospasma (Amager)
Theis Tilt (Aalborg)
Pol mod Pol (Århus)

Under disse 5, relativt ukendte, navne gemmer sig 8 af danmarks mest interessante lydkunstnere: Bjørn Svin, Gotharman, Karsten Pflum, Aasmund Kverneland, Jonas Olesen, Apospasma, Pol mod pol og Theis Tilt.

Tilsammen dækker de en hver afart af elektronikagenren og så lige lidt til. Der skal nok blive mulighed for, at musikerne kan udfordre hinanden, og med deres musikalske flair mødes i en højere enhed over Aalborgs skyline.

Live Elektro Jam er et hel aftens arrangement hvor musikken sættes i centrum. Vi plejer at lade musikerne selv bestemme, hvem der vil spille med hvem, samt rækkefølgen. Vi afslutter dog altid med en finale, hvor alle implicerede deltager. Derfor er det umuligt for os, at give rækkefølge på hvem der optræder hvornår. Som regel optræder kunsterne flere gange på en aften både alene og sammen.

Som det fremgår, bliver der denne gang tale om 7 timers non stop elektronika. For at I, i det mindste, kan vide bare lidt om, hvornår det vil være fedt for jer at indfinde sig, har vi valgt at dele aftenen ind i 3 sektioner:

19.00 Eksperimental sektion
22.00 Dansesektion
24.00 Jam sektion

Der er selvfølgeligt jams i alle 3 sektioner.

Europussy
Denne sammenslutning mellem Bjørn Svin, Karsten Pflumm, Jonas Olesen og Aasmund Kverneland er ifølge Bjørn Svin et boy band, der spiller en slags old school rave – noise – eksperimental tekno – ambient på en improviseret måde – live og ganske organisk næsten sindsygt. Lyt selv.

Når man mosser en hel masse nisser får man en hel masse nissemos masse
Pull the fucking string
Sacrofano

Gotharman
Denne hardcore teknofascist forstår virkelig at skabe en stemning omkring sit navn. Med kun 1 optræden på nu 14 år er han allerede blevet et navn. Vi som var til stede forstår hvorfor. Gotharman uddeler musikalske øretæver til sit publikum så det er en fryd at opleve.

Musikmagasinet Geiger beskrev ham ved Live Elektro Jam november 2002, som en vampyr, der havde materialiseret sig ud af den tomme luft med sin minimalistiske hardcore, der var skåret så langt ind til benet, at der kun var de aggressivt hvæsende basgange og de blytunge, straffende beats tilbage. Ved konstant at afspore disse enkle bestanddele før de antog alt for faste mønstre lykkedes det for Gotharman at skabe en både afvekslende, interessant og i den grad kontant musikalsk oplevelse, der - ikke blot fik folk til at klappe, men også, for nogle få tilskueres vedkommende, slamdanse foran scenen. En respons, den ubevægelige og højt tårnende kunstner kun besvarede med et lille smil, der i lige dele virkede forlegent og sadistisk.

Efter sidste års aflysning er han endnu engang klar med nyt materiale og til at vise os hvad det er han kan lave med sine hjemmelavede lydmoduler. Hør noget fra hans gamle sæt her:

Standing Again.mp3
Sunday Afternoon.mp3
You pusted me back.mp3

Apospasma
Det er Apospasmas andens optræden ved Live Elektro Jam. Hvis du ikke var her sidste år har du nu mulighed for at høre hans musik her på hjememsiden. For dem som ikke gider det, kan hans musik beskrives som dansabel elektronika, der er ret kontrolleret men med en lurende uro under overfladen. Panik med et smil på læben.

Dyneløfteren.mp3
Egholmfærgen.mp3
Bare tæer på asfalt.mp3

Pol mod pol
Ja… Hvordan skal man beskrive dette fænomen? Pol mod pol er vel en slags manisk tegneseriefigur, der en gang imellem kortvarigt materialiserer sig rundt omkring i vores verden. Det er sjældent meget smukt, men altid en meget overrakende og meget meget intensivt. Noget ens forældre (og alle andre normale mennesker) med garanti ikke vil kategorisere som musik. Noise når det er slemt.

Theis Tilt
En lokal musiker, som er blevet fanget af elektronikaens lydunivers og siden har fordrejet det så det passer til hans egen lille verden. Resultatet må siges at lande et sted i ingenmandsland mellem mange genrer. Theis’ elektronika er ret organisk, præget af skæve harmonier, mange analoge lyde og næsten hypnotiske sekvenser. Dette er Theis’ første optræden under navnet Theis Tilt. Som musiker er han ellers mest kendt fra det hedengangne Motrforstaerkr og fra Colombian Neckties.

05.mp3
06.mp3
07.mp3