Tuesday the 22nd of November 2005 / kl 19:30 / GRATIS entre
Digtaften m/
Forgetting Feet (dk)
+ lokale digtere

Ja nu skal vi være smarte og litterære og så intellektuelle, at det halve kunne være nok.
Aftenen byder på et møde med en række lokale poeter, der vil svøbe 1000fryds scene i hjemmelavet lyrik. Hver digter har ca. 5 min. og indtil videre er følgende digtere på programmet: Søren Gehlert Schmidt, Jesper M. B. Nielsen, Brian Stevn Hansen (Mellerummet), Kasper Anthoni (Mellemrummet), Rasmus Graff, Mikkel Damborg og Dennis Jensen.
Aftenens helt store scoop er københavnske Forgetting Feet, som kombinerer lyrik og musik. Forgetting Feet har før optrådt med blandt andet Peter Laugesen, som også medvirker på Forgetting Feets kommende plade. Forvent ikke selvhøjtidelig lyrik tilsat tandløs jazz, nej forvent sprælsk lyrik og crazy daisy musik. Hvis du har nederen over, at du aldring nåede at møde Jack Kerouac eller har fyret den af med Allen Ginsberg, så er 1000Fryd the place to be denne aften
Tjek endelig de fede videoer på deres hjemmeside, og husk imens på at der denne aften ryges i porten og ikke i cafeen.

Sagt om Forgetting Feet:

FORGETTING FEET At Forgetting Feet mestrer kunsten at kombinere musik og lyrik, er man ikke i tvivl om efter at have lyttet til deres udmærkede demoudspil. Oprindelig var det beatpoeten Lawrence Ferlinghetti, der introducerede idéen om at læse digte op til musikalsk underlægning, og herhjemme har Peter Laugesen gennem mange år dyrket genren, bl.a. i samarbejde med ensemblet Singvogel, Laugesen har endvidere medvirket ved flere af Forgetting Feets koncerter, men på nærværende demo er det den dansk/amerikanske forfatter Egil J. Dennerline, som sammen med musikerne Palle Hjorth, Anders Holm og Mikkel Rørbæk udgør grundstammen. På demoen kaster de fire sig ud i en række særprægede improvisationer, der holdes sammen af Dennerlines Rablende og fortællende lyrik. Dennerline er tydeligt inspireret af beatgenerationens grand old man Allen Ginsberg, og hans oplæsning drives af samme rytmiske fornemelse, der var kendetegnede for Ginsberg, som i denne anledning får lov til at få de sidste ord: ”Poet is Priest”.

Nikolai Lubich
Gaffa

*****************************

Recipe for Forgetting Feet:

Heat a cast iron pot and oil
generously with Talking Chop up John Giorno's New
York dial-a-poet projects.
(David Johansson, Laurie
Anderson, Lydia Lunch, Lou
Reed, Richard Hell...)

Add 1 teaspoon Tom Waits'
sentimentality

Spice liberally with the
beat poetry and music
readings.

Heat to the 21st Century

Serve to Egil Dennerline

David Reuss
Jazz Kælderen
*****************************

Forgetting Feet er et musikalsk stormområde, der kan bevæge sig hvor som helst hen. Det er åbent og søgende. Det leger. Det stormer over nyt felt, så det er også modigt. Egil Dennerlines digte er stormens center. Vers der danser i vinden. Man glemmer dem ikke.

Peter Laugesen
Digter og Forfatter
* * * * * * * * * *

http://www.hum.au.dk/nordisk/vandfanget/december03.pdf