Saturday the 29th of May 2004 / kl 19:30 / GRATIS entre
Lack (dk) + Barrahead (dk) + Kid Commando (s)
Lack har eksisteret i sin nuværende form siden 1998. Allerede fra begyndelsen har bandet forstået at tage sagen i egen hånd og med to selvfinancierede 7" ("Hiroshima" og "Sisyphus") i bagagen startede Lack på at tournere i udlandet allerede i 1999. Året efter, under en måneds intensiv Europatour, indgik bandet aftale med det tyske independent label, Scenepolice, og i 2001 udgav Lack det kritikerroste album "Blues Moderne: Danois Explosifs" der er indspillet med Troels Bech ved knapperne. Pladen har gennem velfungerende, uafhængige kanaler solgt over 6000 eksemplarer til dato. Samme netværk har bragt Lack rundt i stort set alle afkroge af Europa adskillige gange til bla. lande som Tyskland, Spanien, Portugal, Frankrig, Benelux, England, Italien, Polen, Ungarn, Tjekkiet, Kroatien, Østrig, Schweiz, Slovenien, Sverige og Norge. Yderligere bragte albummet i 2002 Lack på en seks uger lang USA tour. I den forbindelse blev "Blues Moderne..." tilmed udgivet i USA af Stickfigure Records. Lack har altid været et band der leverede varen live, i form af høj intensitet og dybfølt medlevenhed. Med langt over 200 koncerter på bagen er det er så absolut et af de mest aktive bands på den danske undergrundscene.

Nu er Lack ved at have sangene til et nyt album klar, der forventes udgivet medio 2004. Efter den meget hardcore orienterede, omend innovative debut, har stilen taget en drejning i retning af en mere unik form for moody, alternativ rock. Det nye materiale er præget af en stemningsladet dragende intensitet, der i høj grad lægger vægt på numrenes helstøbthed.

Barrahead er en tre-personers combo fra København. I snart end del år har de skabt deres helt egen lyd over et ellers traditionelt lineup med vokal, guitar, trommer og bas. Musikken er på en gang både agressiv, solid og minimalistisk med melankolske elementer.. Den er dynamisk emotionel og eftertænksom. Forestil dig en blanding mellem June of 44, Fugazi og Shellac, så begynder vi måake at nærme os. Desuden er deres debutalbum er udgivet på Play/rec.

Kid Commando fra det svenske er ligeledes et styk tremands ensamble. Vores svenske venner har tidligere udgivet en række 7" splits med blandt andet Radio Berlin og legendariske Arab on Radar. Med en nyudgivet LP i bagagen og en europatour i det sydlige i skoene lægger de fra land med beskadigede kunstnerriske udtryksformer, sandpapirsbaserede rytmer og støjende adfærd, der borer sig lige igennem en fernis af normalitet. Bandets musik er blevet beskrevet som "new funk", "power violence R&R", "no wave noise rock" og "Rock´n´roll gone wrong". ak, ja, kært barn, mange navne... Det er nu nok bedst at du selv kommer for at få syn for sagerne.... Men se først www.kidcommando.com.

og lidt undergrundspresse...

"....LACK is intense and powerful hardcore with screaming vocals and inspiring lyrics; one could describe them as a mix of new school heaviness chaos ala both & converge with the rock of refused. At times there'S beautiful melodies and the vocal is ripping"