Friday the 10th of March 2006 / kl 18:00 / GRATIS entre
Jason Anderson (us)
Peter Jordal (lok)

Jason Anderson er måske bedre kendt som Wolf Colonel, men de er begge én og samme herre som også har en fortid i The Microphones. En en-mands singer/songwriter kampmaskine, som spiller på alle facetter fra akustisk folk-agtig til powerindiepop. Inspirationskilderne er lige så mange som de er forskelligartede, fra de indlysende antifolk helte Moldy Peaches til Hüsker Dü, Jet ski og Wisconsin.

Jason Anderson var sidst på disse kanter sammen med Kimya Dawson i november sidste år. Denne gang kommer han uden Kimya, men med en lille trommeslager istedet. Medrivende intens og involverende.Sidste gang formåede Jason at samle hele publikumsskaren på selve scenen og mon ikke der er lagt i ovnen til flere tossestreger og synge-med-lege.

Lokale Jordal starter aftenen med jordnær, personlig og måske en anelse indadvendt sangskrivning, med dansk tekst og nordisk tone. Inspireret af Tom Waits, Cornelis Vreeswijk, José González, CAKE, Paul Banks m.fl. bliver solo-performances fokuseret på udforskningen af den akustiske guitar som bas, percussion og harmoni-instrument.

Teksterne er i sig selv små eventyr eller halv-sorte, dybt tragiske fortællinger om neurotiske tryllekunstnere, som ingen vil tro på. Om Orgasme for Begyndere som moderne par-terapi. Om SneEngle, Solskinsregn, Puma’er, måneskinspiger og Huler i Haver. Om jargonen ved at arbejde på havnen, hvor de fremmede er sort-smuskede, stjæler vores piger, ikke gider tage fat og endvidere snyder i skat. Om, hvordan man kan brække sig over andres menneskers webber-tilbehør idag, men måske står man selv og savler over det om 20 år.

Hele herligheden er ganske gratis og en del af dette års 8. marts fest, som på trods af navnet holdes denne fredag den 10.

Ps: Aftenens arrangement er røgfrit.

Direkte link til lyd.

Jason Anderson - Ojac
Jason Anderson - You Fall
Jason Anderson - Theory and practice
Jason Anderson - The Library
Jason Anderson - By Balancing Act