BEVAR 1000FRYD! (ENGLISH BELOW)

Vi har fået påbud fra kommunen om, at vi ikke længere må spille højt til koncerter - i praksis vil vi ikke længere kunne spille livemusik, hvilket er grundlaget for vores driftstøtte og eksistens.

Nabobygningen er opført med utilstrækkelig lydisolering, og under byggeriet advarede vi om, at det kunne føre til problemer, og det er nu gået i opfyldelse.

Vi har en underskriftskampagne her - https://www.skrivunder.net/bevar_1000fryd


SAVE 1000FRYD!

We have received a request from the municipality, stating that we can no longer play loud music at concerts - this means in practice that we can no longer play livemusic, which is the bedrock of our existence.

The neighboring apartments have bad sound isolation, which is something we warned about, when they constructed it.

There is a signature campaign here - https://www.skrivunder.net/bevar_1000fryd

Moments

Throughout the past 40 years, many people have had personal and shared experiences at 1000fryd!

We want to save 1000fryd, because it is full of history and it contributes greatly to the cultural life in Aalborg.

Saturday the 19th of August 2023 / kl 12:00 / entre 45 DKK
Egholm Festival 2023
Facebook Event

Sammen med Huset,1000Fryd, IshusetLive, Iværk og DN Ung Aalborg skaber Den Grønne Ungdomsbevægelse en festival på Egholm!
Du kan se frem til en ungdomsscene med en koncertrække, der giver dig lyst til at danse og svanse, talks fra unge stemmer inden for klima- og naturdebatten, og ikke mindst lækker mad fra Norður samt friske fadøl fra Egholm Bryghus (herunder den spritnye Egholm Festival øl!).
Vi gør det i kampen mod Egholm-motorvejen og andre gigantiske fossile infrastrukturprojekter - så vær med til at presse på for en grøn, retfærdig fremtid og en ansvarlig udvikling af Aalborg ved at sætte et fedt kryds i din kalender d. 19. august 2023. Og inviter dine venner og andre du kender!
Du kan holde dig opdateret om festivalen her på begivenheden, hvor der løbende bliver offentliggjort bands, debattører samt anden god info.

/// TILMELDING SOM FRIVILLIG ///
Vil du gerne blive en del af det crew som skal afholde festivalen? Er du ferm til at snakke med mennesker, hygger du dig i baren eller vil du hjælpe til ved scenen? Vi har brug for dig! Som frivillig får du en gratis festivalbillet og mad😋 Du kan tilmelde dig som frivillig lige her; https://forms.gle/29ng8qxh35gCZJ1X7

/// DERFOR SKAL EGHOLM-MOTORVEJEN DROPPES ///
Der er rigtigt mange ting, som gør motorvejsprojektet over Egholm totalt uansvarligt. Her er de vigtigste:
1) Det er ikke nu, vi skal trykke på speederen for mere privatbilisme. Vi står midt i en klima- og biodiversitetskrise, hvor det tværtimod er bydende nødvendigt at gøre det nemmere at tage offentlig transport og cykle. Vi bliver nødt til at gøre op med tanken om, at bilinfrastruktur er løsningen på ethvert trafikproblem, for det går ganske enkelt ikke i længden. Nye veje giver flere drivhusgasudledninger, og de bidrager samtidig til yderligere fragmentering af vores i forvejen kritisk pressede natur.
2) Økonomisk giver motorvejen ikke mening. I 2021 blev der anslået en anlægspris på 7,4 mia. kr., hvilket gør det til det absolut dyreste motorvejsprojekt i den danske pipeline. De seneste års voldsomme prisstigninger på materialer har næppe gjort dette tal lavere. Selv uden medregning af de kæmpe CO2-udledninger i anlægsfasen og skaden på natur bevæger projektet sig ifølge Vejdirektoratets samfundsøkonomiske beregninger på grænsen af Finansministeriets retningslinje for rentabilitet i offentlige investeringer. Så selv gennem grå, økonomiske briller ser projektet skidt ud.
3) Motorvejen løser IKKE det trafikale problem. En ny motorvej over Egholm svarer bare til at udskyde problemet, for al forskning viser, at når vi anlægger nye veje, giver den nye kapacitet blot anledning til endnu flere biler på vejene. Med den generelt stigende trafik, som skabes af projekter som dette, vil den samlede lettelse af trængslen hurtigt være ædt op.
4) Risiko for alvorlig asbest-forurening. Når motorvejen skal anlægges, skal der graves ved gamle asbestdeponier, og der kan risikere at komme massive mængder asbest ud i Limfjorden.
5) Støj til tusinder af borgere. Motorvejen vil medføre sundhedsskadelige niveauer af støj til tusinder af aalborgensere. Aalborg er i forvejen en af de mest støjbelastede danske byer, og det har vi ikke brug for at gøre endnu værre. Og ikke mindst, så vil den populære udflugts-ø Egholm for evigt være overskåret af en grim, larmende motorvej.